Szilárd Leó Fizikaverseny előkészítése

Már korábban egyeztetésre hívtuk a Szilárd Leó Fizikaversenyt rendező szervezeteket és személyeket. Körvonalazódik egy megállapodás a paksi Energetikai Szakgimnázium és Kollégium, Vak Bottyán Gimnázium, Eötvös Loránd Fizikai Társulat, Magyar Nukleáris Társaság, a Műegyetem Nukleáris Technikai Intézete és a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány között.

A múlt héten Pakson személyesen megbeszéltük a két és fél napos, mintegy 30 diákot, 20 kísérőtanárt, 15 fős versenybizottságot megmozgató rendezvény forgatókönyvét, helyszíneit, a munkamegosztást és az elnyert pályázati pénzek áramlását. A meghívóktól a mérési gyakorlatokon át a feladatok javításáig és eredményhirdetésig, vagy a pogácsától az atomerőmű látogatás buszán át a hátsó bejárat esti zárásáig.

Nem volt egyszerű, sok személy tapasztalatait, az eddigi érdemeket és tradíciókat kellett figyelembe venni a szakmai, technikai és gazdasági előkészítés során. Sikerült rendezőnek megnyerni sok tanárt, akik munkaidőn kívül is rendelkezésre állnak.

A két kulcsszereplő továbbra is Sükösd Csaba és Csajági Sándor, akik a Marx György által alapított versenyt idén 22. alkalommal irányítják.