XX. Nukleáris Technikai Szimpózium

A Magyar Nukleáris Társaság idén újra megszervezi az immár XX. MNT Nukleáris Technikai Szimpóziumot,

melynek időpontja és helyszíne:

2023. november 23-24., Hotel Sungarden, 8600 Siófok, Batthyány Lajos 24.

A szimpóziumra a jelentkezési határidő lejárt.

A szimpózium célja, tartalma

A szimpózium elsődleges célja a hazai műszaki- és tudományos eszmecsere elősegítése, egymás kölcsönös tájékoztatása a folyó szakmai tevékenységekről. Minden nukleáris technikához kapcsolódó, érdeklődésre számot tartó eredménnyel, ismertetéssel lehet szerepelni, amennyiben a szervező bizottság azt befogadja és a programba illeszti.

A konferencia alapvetően magyar nyelvű. Célja, hogy fórumot biztosítson a hazai szakemberek, kutatók, valamint a szakma ifjabb művelői közötti kapcsolatépítésre, információcserére. A konferencia szervezői szeretnék, ha a tapasztalt generációk mellett minél több fiatal is szerepelne előadásokkal.

A szimpózium 20 és 15 perces előadói blokkokból épül fel, az előadásokat 15 illetve 12 perces időtartamban kell megtartani, módot adva 1-2 kérdésre és válaszra. Idén is lesz poszter szekció, melyeket álló A0 (841x1189 mm) méretben kell elkészíteni.

Az előadások összefoglalóját kérjük az innen letölthető minta szerint elkészíteni.

Részvételi díjak

A konferencia teljes árú részvételi díja két napra 70.000 Ft november 2-ig fizetve, utána 75.000 Ft., ami magában foglalja a helyszínén biztosított étkezés költségeit (de szállásköltséget nem),

csak az első napra, ami 48.000 Ft november 2-ig fizetve, utána 50.000 Ft,

csak a második napra, ami 38.000 Ft november 2-ig fizetve, utána 40.000 Ft.

A regisztrációs lapon jelzett igények alapján

· az MNT tanári kedvezményként 10.000 Ft/fő részvételi díjat tesz lehetővé. A tanári kedvezményt az általános- és középiskolában oktató tanárok vehetik igénybe, akik tagjai az MNT-nek. Pályázati lehetőséggel szeretnénk a Szimpóziumon való részvételt támogatni gyakorló fizika- ill. kémiatanárok számára (a kiírás itt érhető el)!

· az MNT diákkedvezményként 20.000 Ft/fő részvételi díjat tesz lehetővé. A nappali tagozatos, hallgatói jogviszonnyal rendelkező - kérjük ennek másolatát a jelentkezéssel egyidejűleg, a Társaság email címére elküldeni - diákok vehetik igénybe a diák kedvezményt, akik tagjai az MNT-nek.

· a nyugdíjasok kedvezményes részvételi díja 20.000 Ft/fő (ha csak az első/második napon vesz részt, akkor 10.000 Ft/fő). Csak a magánszemélyként fizető nyugdíjasoknak tudunk kedvezményt biztosítani, akik tagjai az MNT-nek.

A kedvezményes díjak befizetési határideje 2023. november 3., későbbi fizetésnél kedvezmény már nem kérhető. 

A részvételi díj a befizető nevének feltüntetésével a Magyar Nukleáris Társaság bankszámlájára (Raiffeisen Bank 12011265-01211547-00100000) átutalással fizethető be. Ha az elektronikus banki átutalás nem megoldható, kérjük azt a szimpozium@nuklearis.hu e-mail címen jelezni.

Az MNT magyar nyelvű szakmai folyóirata a Nukleon várja a Szimpózium előadásainak összefoglalóit cikk formájában. Ez remek alkalom arra, hogy az előadásokon elhangzottak hivatkozható formában is publikálásra kerüljenek, így minden előadót kérünk, hogy éljen ezzel a lehetőséggel. A cikkek formai követelményei itt találhatók: https://nuklearis.hu/szerzoknek

Lehetőséget biztosítunk kiállítói részvételre is nukleáris szakmai cégeknek és szervezeteknek 400 eFt/asztal díj ellenében. A lehetőséggel kapcsolatban a szimpozium@nuklearis.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Határidők

· 2023. október 15.:  Előadók jelentkezése, összefoglalók beküldése.

· 2023. október 30.: Előadók kiértesítése a cikk összefoglalók elfogadásáról.

· 2023. november 2.: Kedvezményes részvételi díjat igénylők jelentkezési és a kedvezményes részvételi díjak átutalásának határideje.

· 2023. november 13.: A résztvevők jelentkezésének és a teljes áru részvételi díj átutalásának végső határideje.

Szeretettel várjuk a XX. MNT Nukleáris Technikai Szimpóziumra!